Nieuws - Gaat de koers weer omhoog? 7 nieuwe ETF aanvragen wachten op de SEC.

Door Ted Maas

Gaat de koers weer omhoog? 7 nieuwe ETF aanvragen wachten op de SEC.

Gaat de koers weer omhoog? 7 nieuwe ETF aanvragen

Na het voorlopige goede nieuws rondom Grayscale, moet de SEC in de komende zes dagen beslissen over zeven Bitcoin Spot ETF-aanvragen. Hoe zal de koers hierop reageren?

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke week voor de boeg. In de komende zes dagen moet de Amerikaanse SEC namelijk beslissen over in totaal zeven Bitcoin Spot ETF-aanvragen. Dit meldt Bloomberg in een rapport. De belangrijkste kandidaten zijn: BlackRock, VanEck, Wisdomtree, Valkyrie, Fidelity, Invesco en Bitwise. Niet de kleinste namen in de sector.

Bitwise, het laatste bedrijf, zal aanstaande vrijdag, 1 september, als eerste op de hoogte worden gebracht van de beslissing van de SEC. Vijf andere uitspraken volgen een dag later. De laatste die het antwoord te horen krijgt is Valkyrie op 4 september. Het is nog onduidelijk of de SEC de aanvragen zal goedkeuren. Tot nu toe is de relatie tussen de SEC en Bitcoin ETF’s niet positief. Ook al is de SEC teruggefloten, wil dat nog niet betekenen dat deze zeven aanvragen zomaar worden goedgekeurd. Mocht dat wel het geval zijn, zal het enorm goed nieuws zijn voor de sector.

De nederlaag van de US Securities and Exchange Commission tegen Grayscale, een andere aanvrager van een Bitcoin Spot ETF, heeft in ieder geval een nieuwe dynamiek in gang gezet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven