Nieuws - Gaat Apple een VR-bril voor de Metaverse lanceren?

Door Ted Maas

Gaat Apple een VR-bril voor de Metaverse lanceren?

Sandbox (SAND)
Decentraland (MANA)
Metaverse
Crypto-acceptatie
apple metaverse vr bril

Na zeven jaar ontwikkeling staat het Californische technologiebedrijf Apple op het punt zijn eerste mixed reality-headset te lanceren, aldus Bloomberg Intelligence. Het apparaat zou later dit jaar verschijnen.

De krachtige, op AR (Augmentend Reality) gebaseerde, headset wil hoge ogen gooien met zijn eigen besturingssysteem, app store en speciale software chip. Apple heeft de hardware al gedeeld met enkele softwareontwikkelaars, zodat zij kunnen beginnen met het ontwikkelen van apps. Het besturingssysteem van het toestel, dat intern "Borealis" heet, zal publiekelijk xrOS gaan heten.

Na jaren wachten wordt het apparaat naar verwachting tentoongesteld tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in het voorjaar van 2023. De verkoopstart zou dan in het najaar van 2023 kunnen plaatsvinden.

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over de VR-bril van Apple en het bijbehorende prijskaartje. Een bericht van het nieuwsmedium The Information suggereerde onder meer een prijskaartje tot 3.000 US dollar. Er is echter nog geen officiële informatie bekend.

Of het nieuwe Apple-apparaat ook compatibel zal zijn met op blockchain gebaseerde metaverses zoals Decentraland of The Sandbox valt nog te bezien. Met behulp van de hardware van het miljardenbedrijf zou de adoptie van VR-tokens flinke vooruitgang kunnen boeken.

Het bedrijf, dat in 1976 werd opgericht, heeft onlangs de aandacht getrokken door strenge cryptorichtlijnen op te leggen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven