Nieuws - FTX wil "offshore" beurs opnieuw opstarten

Door Luc Vesters

FTX wil "offshore" beurs opnieuw opstarten

FTX
FTX wil "offshore" beurs opnieuw opstarten

De curatoren van FTX hebben op 31 juli een plan ingediend om het insolvente crypto-imperium te herstructureren. Zo is de herstart van de offshore beurs gepland om internationale gebruikers te compenseren. Het administratieteam wil de vorderingen van klanten in Amerikaanse dollars waarderen vanaf de dag van het faillissement en ze terugbetalen uit het vermogen van FTX, zei het.

"We zijn blij dat we vandaag onze belofte kunnen waarmaken om het plan in dit relatief vroege stadium in te dienen," zei de nieuwe FTX-chef John Ray in een verklaring. Bovendien worden de schuldeisers in het plan in verschillende groepen onderverdeeld, zoals dot-com klanten (FTX's offshore beurs), Amerikaanse klantenpool, NFT-houders en algemene ongedekte vorderingen. Ray is van mening dat heropening mogelijk meer waarde zou bieden aan klanten dan simpelweg het liquideren van de activa en het sluiten of verkopen van het platform.

De eigen FTT token reageerde op het nieuws met een prijssprong van acht procent. Op het moment van schrijven wordt FTT verhandeld tegen $1,43. De rechtszaak tegen de oprichter, Sam Bankman-Fried, staat gepland voor oktober.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven