Nieuws - FTX onthullingen: Wie zit er achter SBF borgtocht betalingen?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX onthullingen: Wie zit er achter SBF borgtocht betalingen?

FTX
FTX onthullingen: Wie zit er achter SBF borgtocht betalingen?

De rechter die belast is met de strafzaak tegen Sam Bankman-Fried heeft bevolen dat de namen van de borgstellers worden gepubliceerd.

De voorzittende rechter in de strafzaak tegen Sam Bankman-Fried (SBF) heeft de publicatie bevolen van de namen van de borgstellers voor de ex-CEO van de cryptobeurs FTX. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Andreas Paepcke 200.000 dollar en Larry Kramer een bedrag van 500.000 dollar hebben gestort.

Beide borgstellers werkten aan de prestigieuze Stanford University, waar ook de ouders van Bankman-Fried werkzaam zijn. Kramer was decaan aan de Stanford Law School. Paepcke is senior onderzoeker en directeur gegevensanalyse ter ondersteuning van online onderwijsactiviteiten aan de Stanford University en wordt beschouwd als een goede vriend van de familie.

Ouderlijk huis door SBF in onderpand gegeven

Paepcke en Kramer zijn lang niet de enigen die garant staan voor de historisch hoge borgsom van 250 miljoen dollar. Ook het huis van de ouders van de 30-jarige verdachte maakt deel uit van het onderpand. Precies het huis waar Sam Bankman-Fried volgens zijn borgtochtvoorwaarden moet verblijven: Hij mag het landhuis in Palo Alto alleen verlaten voor gerechtelijke afspraken of soortgelijke bijeenkomsten in verband met het proces.

Nadat het voormalige hoofd van de cryptobeurs FTX afgelopen januari onschuldig pleitte, wacht hem daar zijn hoofdproces. In december werden acht aanklachten tegen de 30-jarige ingediend. Onder hen waren draadfraude en schendingen van campagnefinanciering.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven