Nieuws - FTX loog jarenlang tegen banken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX loog jarenlang tegen banken

FTX loog jarenlang tegen banken

Het kaartenhuis van Sam Bankman-Fried stortte in november 2022 in. Sindsdien heeft de nieuwe CEO van FTX talloze misstanden aan het licht gebracht.

Zoals FTX CEO John Ray III uitlegt in een gerechtelijk dossier, loog FTX al in 2020 tegen banken over de verdachte beweging van fondsen van klanten.

Volgens de aanklacht vermengde het cryptobedrijf opzettelijk fondsen van klanten en het bedrijf om luxe vastgoed veilig te stellen en speculatieve transacties te doen.

Toen banken druk uitoefenden op het management van FTX over de geldbewegingen, "loog FTX", aldus Ray. Het management van de beurs, geleid door oprichter Sam Bankman-Fried (SBF), verduisterde 8,7 miljard US dollar aan klantfondsen, zeggen ze.

De aanklachten tegen Bankman-Fried omvatten verschillende aanklachten, de meeste gerelateerd aan fraude en het witwassen van geld. Daarnaast zou SBF gestolen geld hebben gebruikt om de verkiezingscampagne van de Democraten te financieren. Daarmee was hij was de één na grootste donor.

Als Bankman-Fried door de rechtbank wordt veroordeeld, hangt hem meer dan 100 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Hij staat momenteel onder huisarrest en staat onder streng toezicht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven