Nieuws - FTX klanten kunnen 90 procent van hun crypto's terugkrijgen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

FTX klanten kunnen 90 procent van hun crypto's terugkrijgen

Scams, criminaliteit en fraude
FTX klanten kunnen, 90 procent van hun cryptos terugkrijgen

Een nieuw plan van FTX’s curatoren zet uiteen hoe benadeelde partijen het grootste deel van hun bezittingen terug kunnen krijgen. 

Volgens een persbericht werken de curatoren van FTX momenteel aan een plan dat voormalige klanten van de ingestorte beurs bijna volledig zou kunnen compenseren. De aankondiging volgt op een overeenkomst met belangrijke belanghebbenden over bepaalde eigendomsrechten. 

Het gepresenteerde concept voorziet in een terugbetaling tot 90 procent van alle activa van schuldeisers die vóór de ineenstorting op de beurs werden aangehouden. Daartoe wordt de beurs verdeeld in drie categorieën: een pool voor klantenactiva van FTX.com, één voor FTX.US en een algemene pool. 

Insiders uitgesloten

Uitgesloten van het plan zijn "insiders, deelnemers en klanten" die op de hoogte waren van de vermenging van klantenactiva. Nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak Sam Bankman-Fried hadden de omvang van de fraude binnen het topmanagement van FTX onthuld. 

De succesvolle implementatie van het plan is afhankelijk van het oplossen van belastingproblemen en claims van de staat. Het plan is om de relevante documenten voor 16 december in te dienen bij een Amerikaanse faillissementsrechtbank. Het compensatieplan zou in het vierde kwartaal van 2024 in werking kunnen treden.  

Onlangs werd duidelijk hoe FTX functionarissen met balansen knoeiden om er liquide uit te blijven zien. 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven