Nieuws - FTX hacker zet gestolen crypto's in beweging

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX hacker zet gestolen crypto's in beweging

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
FTX
Wallets en Whales
FTX hacker zet gestolen crypto's in beweging

Na bijna een jaar stilte en slechts enkele dagen voor de rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried is een wallet van de onbekende FTX-exploitant weer actief.

Een wallet die gelinkt is aan de FTX hack heeft sinds 30 september ongeveer 10.000 Ether verplaatst. Dit wordt onthuld in een tweet van de on-chain analisten "Spot On Chain".

De wallet stuurde een groot deel van de coins, gelijk aan 13 miljoen Amerikaanse dollar, naar THORchain en het privacyprotocol Railgun. Nog eens 2.500 ETH werden omgewisseld voor BTC.

Sinds de hack van 400 miljoen dollar van FTX vorig jaar, is het stil geweest rond de gerelateerde wallets. De identiteit van de aanvaller blijft tot op heden onduidelijk, maar het is waarschijnlijk een insider.

De timing van de recente activiteit is opvallend. Over een paar dagen begint het proces tegen FTX oprichter Sam Bankman-Fried. Hem hangt 115 jaar gevangenisstraf boven het hoofd omdat hij zijn klanten zou hebben opgelicht.

Ondertussen heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Prager Metis aangeklaagd, de accountants van de ingestorte cryptobeurs. Volgens een verklaring van de SEC heeft Prager Metis in verschillende gevallen haar plicht tot onafhankelijkheid geschonden.

Enerzijds kreeg het accountantsbedrijf de opdracht voor de boekhouding, anderzijds kreeg het ook de opdracht voor de controle van de boeken van FTX, wat een belangenconflict oplevert. Het is mogelijk dat het bedrijf heeft meegewerkt aan de vermenging van de fondsen van FTX's klanten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven