Nieuws - FTX Faillissementscuratoren geven schuldeisersdocument vrij

Sam Fröling

Door Sam Fröling

FTX Faillissementscuratoren geven schuldeisersdocument vrij

FTX
VS
Scams, criminaliteit en fraude
FTX Faillissementscuratoren, geven schuldeisersdocument vrij

De curator van FTX heeft een document voor schuldeisers gepubliceerd. Naast Netflix, Apple en Google worden ook Coinbase, Binance en Chainalysis getroffen door het faillissement van de cryptobeurs.

De financiële adviseurs van de failliete cryptobeurs FTX hebben gisteren, een lijst van de schuldeisers gepubliceerd. Uit het document dat 115 bladzijden telt, blijkt hoe groot de gevolgen van zijn van het FTX-faillissement. Vele bedrijven in de crypto-industrie zijn te vinden in de nu gepubliceerde lijst. Naast Coinbase zouden ook Binance Capital Management, Chainalysis, Yuga Labs en Silvergate Bank door de ineenstorting van FTX zijn getroffen. Maar ook bedrijven buiten de crypt industrie waren erbij betrokken. Het sociale-mediaplatform Reddit bijvoorbeeld, dat vorig jaar op Polygon gebaseerde NFT's lanceerde, wordt ook genoemd als schuldeiser. Naast technologiebedrijven zoals Apple, Microsoft, Google, Meta of Twitter staan ook verschillende mediabedrijven zoals de Wall Street Journal, de New York Times of CoinDesk op de lijst. Ook de ministeries van Financiën van vele Amerikaanse staten staan in het document. Het ministerie van Financiën van de Bahama's behoort ook tot een van de schuldeisers.

Geïnvesteerd bedrag van de schuldeisers onbekend

Het is niet bekend hoeveel de respectieve schuldeisers hadden geïnvesteerd, omdat de lijst noch specifieke dollarbedragen noch informatie over individuele klanten bevat. Ook de namen van enkele miljoenen klanten zijn uit het document verwijderd. In het kader van de lopende procedures hebben de curatoren van FTX tot dusver ongeveer vijf miljard US dollar veilig kunnen stellen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven