Nieuws - FTX eist nu ook terugbetaling van politieke donaties

Door Ted Maas

FTX eist nu ook terugbetaling van politieke donaties

FTX politieke donaties

Volgens een persbericht heeft FTX tijdens de insolventieprocedure politieke donaties teruggeëist. Alle betrokkenen zijn hierover geïnformeerd in "vertrouwelijke brieven".

Enkele weken eerder had de insolvente beurs al terugbetalingen geëist van non-profit en liefdadigheidsinstellingen. De waarde van dit alles? 160 miljoen dollar. Een nog onbevestigde lijst van ontvangers is samengesteld door crypto-analisten Unusual Whales.

Naar verluidt heeft het bedrijf, geleid door de nu aangeklaagde oprichter Sam Bankman-Fried, politieke campagnes gesteund voor een bedrag van 93 miljoen dollar. Volgens de Amerikaanse media waren dit meestal vertegenwoordigers van de Democraten. Maar de Republikeinen zouden ook miljoenen aan donaties hebben ontvangen van onder andere FTX co-CEO Ryan Salame.

Ze hebben nu allemaal "tot het einde van de maand" om het geld terug te geven. Anders behoudt FTX zich het recht voor om "betalingen, inclusief rente, af te dwingen".

De curatoren van FTX blijven dus alles in het werk stellen om de activa van de onderneming te recupereren. De hiertoe opgerichte taskforce is op zoek naar een geschat bedrag van 8 miljard dollar aan verduisterde cliëntengelden. Van dit bedrag, is al vijf miljard dollar teruggevorderd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven