Nieuws - FTX: Deze sterren en sportclubs ontvingen geld van de cryptobeurs

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX: Deze sterren en sportclubs ontvingen geld van de cryptobeurs

FTX
FTX: Deze sterren en sportclubs ontvingen geld van de cryptobeurs

De insolvente cryptobeurs FTX probeert nu een deel van het geld terug te vorderen dat het ooit betaalde aan bedrijven en gezichten van beroemdheden voor marketingcampagnes. Deze namen staan op de lijst.

Op het hoogtepunt gaf de failliete cryptobeurs FTX ontelbare miljoenen Amerikaanse dollars uit aan sponsoring, promoties en andere marketing. Nu is een rechtbankdocument van de Delaware Bankruptcy Court van 31 augustus openbaar geworden, waarin de namen van de ontvangers van het geld staan.

Onder de bekendste namen zijn: voormalig NBA basketbalprof Shaquille O'Neal (ongeveer 750.000 US dollar), tennisster Naomi Osaka (ongeveer 308.000 US dollar), Jacksonville Jaguars quarterback Trevor Lawrence (ongeveer 206.000 US dollar) en voormalig Boston Red Sox speler David Ortiz (ongeveer 271.000 US dollar).

Daarnaast zijn er ook betalingen gedaan aan hele sportteams. Bijvoorbeeld aan de professionele basketbalteams Golden State Warriors (ongeveer 420.000 US dollar) en de Miami Heat (ongeveer 250.000 US dollar).

Sommige van deze beroemdheden zijn al aangeklaagd door schuldeisers vanwege hun betrokkenheid bij reclamecampagnes voor FTX. Zowel O'Neal als Osaka verschenen in een class action rechtszaak die in mei werd aangespannen in de federale rechtbank van Florida.

De rechtszaak beschuldigt hen van het illegaal promoten van rentedragende rekeningen die in feite geclassificeerd waren als ongeregistreerde effecten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven