Nieuws - Basketballegende Shaquille O'Neal krijgt rechtszaak in FTX-zwendel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Basketballegende Shaquille O'Neal krijgt rechtszaak in FTX-zwendel

FTX
Basketballegende Shaquille O'Neal krijgt rechtszaak in FTX-zwendel

De voormalige NBA-ster wordt beschuldigd van het promoten van de frauduleuze crypto-beurs FTX. Na maanden ontwijken heeft hij nu zijn rechtszaak ontvangen.

Zoals tweets van het advocatenkantoor Moskowitz bevestigen, heeft basketballegende Shaquille O'Neal zijn claim in het FTX-schandaal ontvangen. De voormalige atleet kreeg de ingebrekestelling naar verluidt persoonlijk overhandigd buiten zijn woning in Atlanta. Volgens verklaringen van Moskowitz had O'Neal zich de afgelopen drie maanden "verstopt voor het ontvangen van de rechtszaak".

De basketballer had herhaaldelijk vertegenwoordigers van het advocatenkantoor ontweken, waardoor een formele overhandiging van de betekening onmogelijk was. Ondertussen verwierp een Amerikaanse rechter elektronische betekening via e-mail, Instagram of Twitter.

Met de betekening van het exploot moet Shaquille O'Neal zich nu voor de rechter verdedigen. Hij wordt beschuldigd van deelname aan het fraudeschandaal rond de cryptobeurs FTX.

Samen met andere beroemdheden, waaronder Footballer Tom Brady, had de voormalige sportman reclame gemaakt voor het bedrijf. De basketballegende kreeg de bijnaam "Shaqtoshi" in een tv-reclame van FTX.

De adverterende beroemdheden verzuimden echter hun due diligence te doen en leidden zo miljoenen van hun fans naar de frauduleuze crypto-beurs, aldus de class action lawsuit. Behalve O'Neal hadden alle 20 gedaagden hun kennisgeving al ontvangen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven