Nieuws - FTX 2.0: Maakt het controversiële bedrijf een doorstart?

Door Ted Maas

FTX 2.0: Maakt het controversiële bedrijf een doorstart?

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
FTX 2.0: Maakt het controversiële bedrijf een doorstart?

De FTX curatoren zijn op zoek naar investeerders een doorstart te financieren. De deadline voor deze mogelijke biedingen is op 24 september. Volgens een rapport hebben de FTX curatoren al contact opgenomen met meer dan 75 investeerders.

"Dit proces is bedoeld om verschillende potentiële structuren te overwegen, waaronder een overname, fusie, herkapitalisatie of andere transactie om de FTX.com en/of FTX US exchanges nieuw leven in te blazen", aldus het bericht.

De deadline voor potentiële biedingen is 24 september. De namen van de 75 investeerders zijn onbekend. Volgens de Wall Street Journal heeft het blockchaintechnologiebedrijf Figure interesse getoond in een eventuele doorstart. Tribe Capital, een durfkapitaal, zou ook geïnteresseerd zijn in een herinvestering.

De nieuwe FTX chief executive John Ray gelooft dat een heropening meer waarde biedt aan klanten in tegenstelling tot het simpelweg liquideren van activa en/of het platform sluiten. Ondanks de woorden van Ray, kan FTX morgen, 13 september, goedkeuring krijgen om voor $3,5 miljard aan crypto's te verkopen. Dit kan uiteraard de prijzen van meerdere altcoins beinvloeden. Wil je weten welke coins FTX allemaal heeft? Lees dan het volgende artikel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven