Nieuws - Frans openbaar ministerie onderzoekt Binance

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Frans openbaar ministerie onderzoekt Binance

Wet en regelgeving
Frans openbaar ministerie onderzoekt Binance

Volgens consistente berichten in de media onderzoekt het Openbaar Ministerie in Parijs Binance. Het gaat om verdenking van witwassen.

Het Openbaar Ministerie in Parijs doet onderzoek naar Binance Frankrijk. Autoriteiten onderzoeken de Franse tak van de onrustige groep op verdenking van ernstige witwaspraktijken, meldde Coindesk als eerste.

Het bedrijf wordt ook beschuldigd van het "illegaal exploiteren van een handelsplatform voor cryptocurrency". Binance had eigenlijk in mei 2022 een licentie gekregen om een handelsplatform in Frankrijk te exploiteren.

Daarnaast had het platform niet voldaan aan zijn verplichtingen met betrekking tot KYC-vereisten. Het onderzoek hiernaar liep al sinds februari 2022. Dit werd voor het eerst gemeld door Le Monde.

De Franse belasting- en douaneautoriteit SEJF helpt ook bij de onderzoeken. Volgens mediaberichten zijn de bedrijfspanden van Binance in Frankrijk al bezocht door autoriteiten voor controledoeleinden. Volgens David Prinçay, president van Binance Frankrijk, is dit echter een normale gang van zaken. Het bedrijf heeft zich coöperatief opgesteld.

Het nieuws komt slechts enkele uren nadat Binance aankondigde zich terug te trekken uit Nederland. De reden was een ontbrekende VASP-licentie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven