Nieuws - Financiering van terrorisme? Tether reageert op eis tot strafrechtelijke vervolging

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Financiering van terrorisme? Tether reageert op eis tot strafrechtelijke vervolging

Tether (ERC-20) (USDT)
VS
Scams, criminaliteit en fraude
Financiering van terrorisme? Tether reageert op eis tot strafrechtelijke vervolging

Tether wil een voorbeeldbedrijf worden in de VS. De uitgever van stablecoins werkt samen met veel Amerikaanse autoriteiten en bestrijdt proactief verdachte accounts.

Eind oktober spraken de Amerikaanse politici Cynthia Lummis en French Hill het Amerikaanse ministerie van Financiën toe en riepen op tot strafrechtelijke vervolging van Tether en Binance. De reden: financiering van terrorisme.

Volgens Lummis en Hill zou het ministerie van Justitie onderzoek moeten doen naar "de mate waarin Binance en Tether materiële steun en middelen bieden om terrorisme te ondersteunen door middel van schendingen van toepasselijke sanctiewetten en de Bank Secrecy Act".

Het stablecoinbedrijf Tether heeft nu gereageerd op deze eis en verklaard dat het "nauw wil samenwerken met de Amerikaanse autoriteiten".

Tether heeft een KYC-beleid, een transactiecontrolesysteem en een "proactieve aanpak" om verdachte accounts en activiteiten te identificeren, aldus een persbericht.

Het bedrijf heeft ook een vrijwillig beleid geïntroduceerd om verdachte adressen te bevriezen, volgens een verklaring van 9 december.

Het aantal bevroren tegoeden is sinds 2020 aanzienlijk toegenomen. Volgens eigen informatie heeft Tether tot nu toe USDT 435 miljoen bevroren.

Bovendien, zo legt CEO Paolo Ardoino uit, werkt het bedrijf samen met de Amerikaanse geheime dienst en de FBI om anti-witwasrichtlijnen te implementeren.

Half november ondersteunde de uitgever van stablecoins het Amerikaanse Ministerie van Justitie tegen een mensenhandelssyndicaat - en nam daarbij $225 miljoen in beslag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven