Nieuws - Federal Reserve verhoogt belangrijkste rentetarief opnieuw met 0,25 procent

Door Ted Maas

Federal Reserve verhoogt belangrijkste rentetarief opnieuw met 0,25 procent

Wereldeconomie
Federal Reserve verhoogt belangrijkste rentetarief opnieuw met 0,25 procent

De Amerikaanse Federal Reserve Bank (Fed) verhoogt de rente opnieuw met 0,25 procent naar een totaal van 5,25 procent. Dit is het derde rentebesluit van dit jaar.

De Fed houdt haar strenge monetaire beleid ongewijzigd en draait opnieuw de renteschroef aan: De Amerikaanse centrale bank verhoogt de rente met nog eens 25 basispunten tot 5,25 procent. Iets wat  de overgrote meerderheid van de marktanalisten vooraf verwachtte. Dat hebben de Amerikaanse monetaire waakhonden zojuist in een persbericht bekendgemaakt.

De Amerikaanse centrale bank zet daarmee in haar derde belangrijke rentebesluit van dit jaar haar beleid van verkrapping consequent voort. Ondanks een dalende inflatie van 5,0 procent in de maand maart en nog een bankfaillissement in de VS in de week daarvoor, blijft het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell vasthouden aan het strenge monetaire beleid van de afgelopen 16 maanden.

Nieuws van de Amerikaanse centrale bank hebben altijd een effect op de cryptosector. Om 20:30 (CET) neemt Jerome Powell traditiegetrouw vragen aan van journalisten. Je kunt de persconferentie terugkijken op het officiële YouTube-kanaal van de Federal Reserve.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven