Nieuws - FBI waarschuwt cryptobedrijven

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FBI waarschuwt cryptobedrijven

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
FBI waarschuwt cryptobedrijven

Noord-Koreaanse hackers hebben honderden miljoenen Amerikaanse dollars gestolen. De buitgemaakte Bitcoin kan nu op handelssites terechtkomen, waarschuwt de FBI.

De FBI heeft een waarschuwing uitgegeven aan cryptobedrijven. Volgens de FBI zouden Noord-Koreaanse hackers kunnen proberen om gestolen fondsen uit te betalen.

Het agentschap heeft 1.580 Bitcoin getraceerd, ongeveer $40 miljoen, die zijn gestolen en verplaatst naar wallets door hackersgroepen, waaronder Lazarus.

"Bedrijven in de privésector moeten de blockchain-gegevens in verband met deze adressen controleren en zich wapenen tegen transacties die rechtstreeks worden uitgevoerd met of afgeleid van deze adressen", aldus de FBI.

De FBI zei dat de hackersbendes "verantwoordelijk waren voor verschillende high-profile internationale diefstallen van cryptocurrency". De FBI noemt aanvallen op Alphapo ($60 miljoen), CoinsPaid ($37 miljoen) en Atomic Wallet ($100 miljoen).

De FBI zegt dat het "het gebruik van illegale activiteiten door de Democratische Volksrepubliek Korea - waaronder cybercriminaliteit en diefstal van virtuele valuta - zal blijven opsporen en bestrijden".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven