Nieuws - FBI: Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zit achter hack op Stake.com

Door Ted Maas

FBI: Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zit achter hack op Stake.com

Scams, criminaliteit en fraude
Staking
Lazarus zit achter hack op Stake.com

Lazarus is volgens de FBI vermoedelijk verantwoordelijk voor de recente hack op Stake.com. In totaal heeft de Noord-Koreaanse hackersgroep alleen al dit jaar meer dan 200 miljoen dollar gestolen.

Het Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft in zijn onderzoek vastgesteld dat de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus achter de hack van het cryptocasino Stake.com zat. Dit is volgens een officiële aankondiging van de FBI zelf. Het onderzoek van de FBI identificeerde meer dan 30 wallet-adressen die gelinkt waren aan de hack.

Stake.com meldde ongeautoriseerde transacties van zijn hot wallets op 4 september - en schakelde alle opnames uit. In totaal hebben de aanvallers ongeveer 41 miljoen US dollar gestolen. De FBI houdt de Noord-Koreaanse hackersbende verantwoordelijk voor verschillende aanvallen op meerdere cryptoplatformen. Waaronder bijvoorbeeld de aanval op Harmony en Ronin Bridge.

"Alleen al in 2023 hebben Noord-Koreaanse hackers meer dan 200 miljoen dollar gestolen", aldus de verklaring. Lazarus is naar verluidt direct verbonden met het Noord-Koreaanse regime onder Kim Jong-un met het simpele doel om geld te verzamelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven