Nieuws - FBI dubbelagent omgekocht met bitcoin?

Door Ted Maas

FBI dubbelagent omgekocht met bitcoin?

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Wereldeconomie
FBI dubbelagent omgekocht met bitcoin?

Twee Chinese inlichtingenofficieren zijn gisteren aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie. De twee zouden een FBI dubbelagent hebben omgekocht met Bitcoin, aldus het kantoor in New York.

Volgens de verklaring ronselden de twee agenten, Guochun He en Zheng Wan, de Amerikaanse overheidsmedewerker om gevoelige bestanden te stelen. De dossiers maakten deel uit van een lopend strafrechtelijk onderzoek tegen een Chinees telecommunicatiebedrijf.

"Beklaagde He wordt ook beschuldigd van twee aanklachten wegens het witwassen van geld op basis van steekpenningen met een waarde van ongeveer 61.000 dollar in Bitcoin. Deze bitcoins zijn betaald ter bevordering van het programma", aldus het Amerikaanse ministerie. Als de beschuldigingen worden bewezen, kan He tot 60 jaar gevangenisstraf krijgen en Wang tot 20 jaar, aldus de krant.

Interessant is dat Chinese ambtenaren Bitcoin gebruiken voor hun activiteiten. In 2021 kwam er in China een verbod op crypto-minen. Onlangs pakten onderzoekers een cryptogeldwitwassersgroep in China hard aan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven