Nieuws - Fans tegen "Bowie op de Blockchain".

Door Ted Maas

Fans tegen "Bowie op de Blockchain".

NFT
David bowie nft blockchain

Negen artiesten willen David Bowie vereeuwigen als NFT en de opbrengensten aan het goede doel schenken. Sommige Bowie fans zijn het hier niet mee eens. Samen met OpenSea, de grootste NFT-markt ter wereld, hebben de artiesten het plan ‘Bowie op de blockchain’ te brengen.

De geplande collectie combineert NFT-kunst van negen bekende kunstenaars die zich door David Bowie hebben laten inspireren. De opbrengst is bestemd voor Care, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet tegen honger in derde wereldlanden.

"Deze ongelooflijke collectie brengt enkele van de meest baanbrekende NFT artiesten samen met David Bowie om een nieuwe generatie van fans samen te brengen," zei Ryan Foutty, vice president bij OpenSea, in een verklaring.

Veel fans zien het toch anders op sociale media. Zij verheffen hun stem tegen het besluit, waaronder Bowie's eigen zoon, filmmaker Duncan Jones. NFT's worden in de media-industrie als controversieel beschouwd. Sommige vinden de voordelen twijfelachtig, anderen zijn bezorgd om het milieu. Feit blijft dat meer en meer artiesten en sterren ze tegenwoordig gebruiken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven