Nieuws - OpenSea ontslaat 20% van zijn personeel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

OpenSea ontslaat 20% van zijn personeel

opensea ontslaat 20 procent

De NFT-markt bevindt zich al maanden in een neerwaartse trend. Het grootste handelsplatform OpenSea voelt zich nu genoodzaakt om personeel te ontslaan.

De golf van ontslag in de crypto-sector heeft nu ook OpenSea getroffen. Zoals CEO Devin Finzer donderdagavond op Twitter aankondigde, ontslaat het grootste NFT-platform naar ongeveer 20 procent van zijn personeel. Volgens Bloomberg heeft het bedrijf momenteel nog 230 mensen in dienst.

In een afscheidsbrief aan de getroffen werknemers rechtvaardigt Finzer de ontslagen door te wijzen op een "onvoorspelbare combinatie" van de crypto-winter en de algemene macro-economische instabiliteit. Als onderneming moet men zich voorbereiden op een aanhoudende neerwaartse trend, vervolgde de OpenSea CEO. Voor de bijna 50 getroffen werknemers zal dit echter waarschijnlijk een schrale troost zijn.

Finzer belooft tenminste steun aan de ontslagen werknemers in de vorm van "genereuze vertrekpremies, ziektekostenverzekering tot 2023 en versnelde vrijgave van aandelen".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven