Nieuws - Families van vermeende Hamas-slachtoffers klagen Binance aan

Door Luc Vesters

Families van vermeende Hamas-slachtoffers klagen Binance aan

Zoals Bloomberg meldt, hebben de families van vermeende slachtoffers van de terreurgroep Hamas een rechtszaak aangespannen tegen de cryptobeurs Binance. De beschuldiging is dat Binance indirecte financiële transacties voor Hamas heeft gefaciliteerd. Bovendien beschuldigt de rechtszaak Binance van het ondersteunen van terroristische organisaties door het omzeilen van sancties en witwasregels.

De rechtszaak is gericht tegen de voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao - die momenteel in afwachting is van zijn veroordeling in de VS wegens het niet implementeren van anti-witwasmaatregelen - en tegen de regeringen van Iran en Syrië.

In de VS wordt het belang van cryptocurrencies steeds meer een politieke kwestie. De Amerikaanse politica Cynthia Lummis wilde Binance al in oktober 2023 laten onderzoeken. De senator voor de staat Wyoming sprak van "ongereguleerde, gecentraliseerde cryptomakelaars die buiten de Verenigde Staten zijn gevestigd en die de afgelopen twee jaar aanzienlijke illegale financiële activiteiten hebben gefaciliteerd".

In april 2023 werd onthuld dat Binance al sinds 2019 op de hoogte was van Hamas-activiteiten op zijn platforms. De onthullingen waren gebaseerd op een rechtszaak die de CFTC had aangespannen tegen Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven