Nieuws - Expert ziet BTC-prijs op $300.000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Expert ziet BTC-prijs op $300.000

Bitcoin (BTC)
Bull run
Expert ziet BTC-prijs op $300.000

Volgens financieel expert Robert Kiyosaki heeft Bitcoin nog steeds een enorm potentieel in 2024. Hij ziet de volgende halte voor BTC op $300.000. Wat zit hier achter?

In een nieuwe tweet voorspelt de bekende ondernemer en auteur Robert Kiyosaki een Bitcoinprijs van $300.000 in 2024. Aangezien BTC momenteel "in brand staat", raadt hij zijn fans aan om te investeren in de moeder van alle cryptocurrencies.

Als populair financieel expert legt hij uit dat het essentieel is om te investeren in Bitcoin, zelfs met slechts $500, om deel te nemen aan de prijsstijgingen op de lange termijn. De BTC-prijs is sinds het begin van het jaar met maar liefst 60 procent gestegen.

Kiyosaki werd beroemd als de auteur van de financiële gids "Rich Dad Poor Dad", die in 57 talen is vertaald en waarvan 41 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de publicatie.

Naast Bitcoin heeft hij in het verleden vaak goud en zilver gepromoot, die hij beschouwt als veiligere waardeopslagplaatsen in vergelijking met fiat valuta's zoals de Amerikaanse dollar. Hij ziet edelmetalen en BTC als belangrijke activa voor meer financiële veerkracht.

Dit is niet de eerste ultra-bullish Bitcoin voorspelling van de financiële goeroe. Vorig jaar stelde hij dat de waarde van de cryptocurrency zou kunnen stijgen tot 500.000 dollar in 2025.

Ondanks Kiyosaki's laatste voorspelling blijkt Bitcoin volatiel. Nog maar een paar dagen geleden bereikte BTC een nieuwe recordhoogte en overtrof daarmee het vorige record van $69.000 dat in november 2021 werd gevestigd.

Kiyosaki is echter niet zonder controverse. Hij is sinds 2010 het onderwerp van een class action rechtszaak door deelnemers aan zijn seminars. De auteur van het boek stond ook centraal in verschillende onderzoeksdocumentaires.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven