Nieuws - Ex-SEC voorzitter Jay Clayton: "Goedkeuring is onvermijdelijk"

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ex-SEC voorzitter Jay Clayton: "Goedkeuring is onvermijdelijk"

Bitcoin (BTC)
ETF
Ex-SEC voorzitter Jay Clayton:, "Goedkeuring is onvermijdelijk"

De SEC zal naar verwachting woensdag een beslissing nemen over de Bitcoin Spot ETF. De voormalige voorzitter Jay Clayton vindt goedkeuring "onvermijdelijk".

De strijd om een Bitcoin Spot ETF zou binnenkort zijn laatste fase kunnen ingaan. Volgens voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton is er "niets meer te beslissen" over de zaak. In een interview met CNBC legde Clayton uit dat hij er niet aan twijfelt dat de SEC een Bitcoin ETF zal goedkeuren: "Ik denk dat goedkeuring onvermijdelijk is". De goedkeuring van de ETF is "aanstaande", de markt is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk verbeterd en de risico's zijn geminimaliseerd, zei Clayton.

Grote stap voor de financiële wereld

Hij prees ook de functionaliteit van blockchaintechnologie: "Dit is een grote stap, niet alleen voor Bitcoin, maar voor de financiële wereld in het algemeen. Als je onderliggende activa kunt omzetten in coins en ze op die manier kunt verhandelen. Dit is een potentieel belangrijke verandering voor de financiële wereld als geheel, niet alleen voor de crypto industrie."

Of en wanneer de SEC een Bitcoin Spot ETF zal goedkeuren, valt nog te bezien. Vermogensbeheerder BlackRock verwacht op woensdag een besluit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven