Nieuws - BlackRock verwacht goedkeuring volgende week woensdag

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlackRock verwacht goedkeuring volgende week woensdag

Bitcoin (BTC)
ETF
BlackRock verwacht goedkeuring volgende week woensdag

BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag voor een Bitcoin spot ETF volgende week woensdag goedkeurt, volgens een rapport van Fox Business.

In een rapport van Fox Business werden nieuwe details onthuld over de mogelijke goedkeuring van de Bitcoin spot ETF. Er wordt ook gesproken over mogelijke ontslagen.

BlackRock ontslagen: BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, is van plan om de komende dagen ongeveer 3 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand te ontslaan.

Het gaat om ongeveer 600 werknemers: Deze ontslagen, die nog niet zijn gemeld, worden intern beschreven als routine. Vorig jaar had BlackRock vergelijkbare ontslagrondes op basis van prestatiebeoordelingen.

Stijging van de aandelenkoers in 2023: Na een daling van 21 procent in 2022, stegen de aandelen van BlackRock in 2023 met 6 procent.

Groei in ETF-business: Vorig jaar registreerde de ETF-business van BlackRock een instroom van 187 miljard dollar.

Verwachting van Bitcoin Spot ETF: BlackRock verwacht woensdag goedkeuring van de SEC voor haar nieuwe Bitcoin Spot ETF - een primeur in de handel in cryptobeleggingsproducten op openbare beurzen.

Meer spot ETF aanvragen: BlackRock is een van de verschillende bedrijven die vrijdag bijgewerkte 19b-4 aanvragen hebben ingediend voor voorgestelde bitcoin spot ETF's. Tot deze bedrijven behoren ook Grayscale Investments, Valkyrie, ARK 21Shares en Invesco. Daarnaast diende de Cboe BZX beurs vorige week formulieren in voor VanEck, WisdomTree, Pando Asset AG en Franklin Templeton.

De toekomstige richting van BlackRock: besparingen door het schrappen van banen zullen worden gebruikt om uit te breiden naar groeigebieden zoals technologiebeleggingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven