Nieuws - Ex-SEC chef: "Bitcoin spot ETF moet worden goedgekeurd".

Door Ted Maas

Ex-SEC chef: "Bitcoin spot ETF moet worden goedgekeurd".

Bitcoin (BTC)
Investeren
Crypto-acceptatie
Ex-SEC chef: "Bitcoin spot ETF moet worden goedgekeurd"

Na de bitcoin ETF aanvragen door BlackRock en Co wacht de cryptomarkt op de SEC. De voormalige chef legt uit hoe de Amerikaanse Securities and Exchange Commission te werk zou kunnen gaan.

In een interview met CNBC deelde voormalig SEC-chef Jay Clayton zijn perspectief op het zich ontwikkelende regelgevingslandschap voor bitcoin ETF's. Zo legde hij uit dat hij aanvankelijk sceptisch was over de Bitcoin markt vanwege zorgen over praktijken zoals washtrading en marktmanipulatie.

De voormalig chef maakt nu echter de opmerking dat "instellingen die de markten beter kennen dan wie dan ook" nu willen investeren in de bitcoin markt. Onlangs dienden BlackRock, Fidelity en tal van andere vermogensbeheerders een bitcoin spot ETF in bij de SEC. Hij volgde het argument nadat het spotproduct efficiënter was voor beleggers en concludeerde vanuit het perspectief van de vermogensbeheerders dat de "bitcoin spot ETF moet worden goedgekeurd."

"Als instellingen kunnen aantonen dat de spotmarkt een vergelijkbare efficiëntie heeft als de futuresmarkt, zal het moeilijk zijn voor de SEC om te voorkomen dat een bitcoin ETF wordt goedgekeurd," voegde hij eraan toe. Clayton waarschuwde echter dat dit tijd kan kosten en verwees naar de grondigheid die vereist is van het regelgevingsproces.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven