Nieuws - Europese Raad stemt voor cryptoverordening MiCA

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Europese Raad stemt voor cryptoverordening MiCA

Europese raad, Cryptoverordering, Stemmen, Binance

De Europese Raad heeft voor de MiCA-verordening gestemd. Er is nog een laatste stap voordat de wet wordt aangenomen.

Staatshoofden en Regeringsleiders stemmen op verordering

Het panel van de staatshoofden en regeringsleiders van de EU heeft op woensdag 5 oktober voor de uitgebreide MiCA-verordening gestemd. Dit blijkt uit vergaderdocumenten van het comité. De verordening zou de eerste uniforme cryptoregeling in de Europese Unie zijn. Het enige wat nog moet gebeuren is de stemming in het Europees Parlement volgende week.

Invoer van de nieuwe richtlijnen

De richtlijnen zullen naar verwachting begin 2024 in werking treden. Naast de regulering van crypto's als Bitcoin en Ethereum moeten ook vragen over stablecoins en de rol van aanbieders van cryptodiensten worden opgehelderd. In het algemeen vinden deskundigen de regelgevingsaanpak van de EU positief. Vooral in het tot nu toe versnipperde wetgevingslandschap zou het in dit opzicht voor meer orde moeten zorgen.

Binance gaat mee in de nieuwe regelgeving

Binance-oprichter Changpeng Zhao gelooft zelfs dat hij in de komende regelgeving een wereldwijde standaard voor cryptoregulering zal zien. Toch zijn er altijd twijfelachtige voorstellen in het redactieproces geweest. Bijvoorbeeld het in het parlement besproken bitcoinverbod of een plafond voor niet-euro stablecoin-transacties.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven