Nieuws - Europa’s grootste crypto beheerder waarschuwt voor strenge cryptowinter

Door Ted Maas

Europa’s grootste crypto beheerder waarschuwt voor strenge cryptowinter

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
crypto winter

"We hebben Bitcoin nog niet in een recessie gezien," vertelt een CoinShares strateeg aan CNBC. Haar mening: de bearmarkt is nog lang niet voorbij.

Volgens CoinShares zal de cryptowinter langer duren dan velen verwachten. Meltem Demirors, de hoofdstrateeg van het bedrijf, vertelde dit aan CNBC. "We verwachten verliezen voor techaandelen en crypto," aldus de Demirors. "Er zijn geen opwaartse katalysatoren op korte termijn." Men heeft "Bitcoin nog niet in een recessie gezien".

In de laatste helft van het jaar verloor de cryptomarkt tweederde van zijn marktkapitalisatie. Daarnaast is de globale marketcap onder de biljoen dollar gezakt. Momenteel staat Bitcoin 70 procent van zijn all-time high.

De redenen volgens Demirors: inflatie, energiecrisis, oorlog in Europa. Deze factoren trekken de hele tech-markt naar beneden. Maar crypto worstelt ook met zijn andere problemen: een enorme liquiditeitscrisis veroorzaakt door vele faillissementen en de crash van het Terra-ecosysteem. Toch brengt Meltem Demirors ook positief nieuws, zo zal Bitcoin na de winter een nieuwe ATH bereiken. ‘De pijn van de komende maanden zullen we in 2024 vergeten’.  

CoinShares, opgericht in 2013, is Europa's grootste vermogensbeheerder en een pionier in de cryptospace. In 2014 lanceerde het bedrijf het eerste gereguleerde bitcoin-beleggingsfonds.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven