Nieuws - EU-wet voor digitale euro voorlopig stopgezet

Mike Hesp

Door Mike Hesp

EU-wet voor digitale euro voorlopig stopgezet

CBDC
Wet en regelgeving
EU-wet voor digitale euro voorlopig stopgezet

De ontwikkeling van een digitale euro is in volle gang. Nu zijn er vertragingen: De Europese Commissie heeft het wetsontwerp voorlopig in de ijskast gezet.

De geplande wetgeving van de Europese Commissie ter ondersteuning van een digitale euro is voorlopig stopgezet. De redenen zijn tot nu toe onduidelijk.

Oorspronkelijk stond het ontwerp gepland voor 28 juni. Of het onlangs uitgelekte document, dat meer gedetailleerde informatie geeft over het ontwerp van de CBDC, iets te maken heeft met de vertragingen is nog maar de vraag.

Dit betekent dat het wetsontwerp, dat de definitieve uitgifte van de CBDC door de Europese Centrale Bank moet verduidelijken, opnieuw is uitgesteld.

De digitale euro van de ECB moet worden gebruikt als universeel betaalmiddel in de hele eurozone en een alternatief bieden voor contant geld.

CBDC's zijn controversieel in de cryptogemeenschap. Sommigen prijzen ze als een goedkoop alternatief voor internationale betalingen, maar anderen vrezen voor hun privacy.

Eind maart spoot een Bitcoin-collectief het BTC-logo op de glazen gevel van het hoofdkantoor van de ECB in Frankfurt am Main. De motivatie: de centrale bank een alternatief laten zien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven