Nieuws - Ethereum whale komt tevoorschijn na 9 jaar en verplaatst 8.518 ETH

Door Ted Maas

Ethereum whale komt tevoorschijn na 9 jaar en verplaatst 8.518 ETH

Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
Ethereum whale komt tevoorschijn na 9 jaar en verplaatst 8.518 ETH

Een deelnemer aan de Ethereum ICO heeft voor 32 miljoen dollar aan ETH verplaatst naar een exchange. Zijn rendement: 1.228.387%

Een onbekende Ethereum whale heeft plotseling 8.518 ETH, momenteel ongeveer 32,5 miljoen dollar waard, overgemaakt naar het adres van de crypto exchange Kraken. Hij had zijn ETH-tokens al sinds de ICO in 2015.

Tijdens de ICO ontving hij maar liefst 100.000 ETH, op een moment dat de prijs van de belangrijkste altcoin slechts 0,311 dollar bedroeg. Deze persoon’s totale aankoopprijs was dus ongeveer 31.100 dollar. Ether staat er momenteel een stuk beter voor en schommelt rond de 3.750 dollar. Dat zou betekenen dat de Ethereum whale slechts een bescheiden 8,27 ETH zou ontvangen voor zijn aankoopprijs op dat moment.

De whale verplaatste grote hoeveelheden Ether slechts een jaar na de ICO. Daarna verdween hij en werd pas drie maanden geleden plotseling weer actief, waarbij hij 29.519 ETH naar het vandaag bekende adres overmaakte. Zijn fiatrendementen zijn indrukwekkend: De ICO-deelnemer wist met zijn Ether een spectaculaire prijsstijging van 1.228.387 procent te realiseren. Als hij in het verleden geen delen van zijn ETH-holdings heeft verkocht, bedraagt zijn totale winst ongeveer 370 miljoen dollar.

Historisch gezien worden zulke grote transacties door whales vaak gezien als een negatief teken en verhogen ze vaak de marktvolatiliteit. Tegelijkertijd neemt de Ether-schaarste op exchanges echter toe, wat als een positief teken wordt beschouwd.

De verrassende goedkeuring van de 19-4b aanvragen van verschillende Ethereum ETF emittenten gaf de Ether prijs een boost de laatste tijd. Op sommige momenten bereikte de koers de psychologisch belangrijke 4K-grens.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven