Nieuws - Ethereum vermindert jaarlijks elektriciteitsverbruik met 99,9 procent

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum vermindert jaarlijks elektriciteitsverbruik met 99,9 procent

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Ethereum vermindert jaarlijks elektriciteitsverbruik met 99,9 procent

Sinds Ethereum is overgeschakeld op Proof of Stake heeft het zich gepresenteerd als een milieuvriendelijke blockchain. Nu zijn er cijfers over het energieverbruik gepubliceerd.

Het Proof of Stake-mechanisme van Ethereum verbruikt slechts 0,0026 TWh/jaar voor het hele wereldwijde netwerk.

De Ethereum Foundation heeft een beoordelingsinstituut opdracht gegeven om het energieverbruik en de CO₂-voetafdruk van het netwerk te bepalen. Uit de analyse van het instituut blijkt dat het jaarlijkse elektriciteitsverbruik 2.601 MWh bedraagt, wat overeenkomt met een koolstofvoetafdruk van 870 ton CO₂. Het elektriciteitsverbruik op jaarbasis is dus met meer dan 99,988 procent verminderd. Ook de koolstofvoetafdruk is drastisch verminderd, van 11.016.000 tot zei 870 ton CO₂.

"Figuurlijk gesproken komt dit neer op een vermindering van de uitstoot van de hoogte van de Eiffeltoren tot een klein plastic speelgoedfiguurtje", aldus het bedrijf. Onder de naam "The Merge" is Ethereum in september overgestapt van het consensusmechanisme Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS).

Terwijl PoW rekenkracht vereist om nieuwe blokken te vinden, bereikt PoS consensus in het netwerk door het storten van cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven