Nieuws - Ethereum slaagde er 25 minuten lang niet in transacties te voltooien

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum slaagde er 25 minuten lang niet in transacties te voltooien

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Ethereum slaagde er 25 minuten lang niet in transacties te voltooien

Er was een korte onderbreking in de transactieverwerking op het Ethereum netwerk. De oorzaak hiervan moet nog worden vastgesteld.

Er blijkt een technisch probleem te zijn geweest op het Ethereum netwerk waardoor transacties tijdelijk niet konden worden voltooid. Zo kon de blockchain gisteren (11 mei 2023), 25 minuten lang geen transacties voltooien.  De reden hiervoor is nog niet bekend. De ontwikkelaars hebben aangekondigd dat ze het incident zullen onderzoeken.

"Finaliteit is hersteld," twitterde Ethereum-ontwikkelaar Preston van Loon, "We weten de oorzaak nog niet, maar er is iets gebeurd waardoor sommige client-implementaties erg hard moesten werken om Chain bij te houden. "

Na het incident wezen leden van de community op clientdiversiteit als reden waarom het probleem zich niet verder verspreidde of langer duurde.

Een validator client is de software die namens de validator optreedt door de private key van de validator vast te houden en te gebruiken om beweringen te doen over de toestand van de blockchain.

Sinds het consensusmechanisme is overgeschakeld op proof-of-stake, zijn de validators, in plaats van de miners, verantwoordelijk voor de transactieverwerking op het netwerk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven