Nieuws - Ethereum-oprichter Vitalik Buterin geeft commentaar op aankomende regelgeving

Door Ted Maas

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin geeft commentaar op aankomende regelgeving

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
Investeren
Vitalik Buterin kritiek wet-regelgeving

De oprichter van Ethereum zet zijn vraagtekens bij de cryptosector en de algemene houding tegenover institutionele beleggers. Ook gaf hij in een tweet op zondag zijn commentaar op het lopende debat over de regulering van de cryptosector. In de tweet waarschuwt hij voor het "verlangen" naar het "grote, institutionele kapitaal". Hij blijft "soort van blij met de vertraging van de talrijke crypto ETF's".

Volgens hem heeft het ecosysteem tijd nodig om te rijpen voordat het meer aandacht krijgt. Volgens Buterin moet de cryptorsector zelfs met regulering ‘open’ blijven. De processen moeten dan maar langer duren, zolang de regelgeving zich niet met interne aangelegenheden mengt.

Zijn opmerkingen zijn een gevolg op het uitlekken van nieuwe regels omtrent crypto's door het Amerikaanse Congres vorige week. FTX CEO Sam Bankman Fried kreeg felle kritiek van de cryptogemeenschap toen hij zijn eigen regelgeving voor de sector uiteenzette. De inmenging van gecentraliseerde cryptobedrijven in het opstellen van de wetten werd door sommige deskundigen uit de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) met argusogen bekeken.

Buterin vindt sommige voorstellen van Fried zinloos. Een groot voorbeeld hiervan is KYC (klantidentificatieproces) op DeFi-platforms. Volgens Buterin zal KYC de aanvallen van hackers niet stoppen zoals door Fried werd gesuggereerd.

In plaats daarvan hecht de Ethereum-oprichter meer waarde aan een kennischeck voor gebruikers, voordat zij complexe financiële producten op gedecentraliseerde platforms gebruiken. Daarnaast moet cryptoregulering volgens hem privacybeschermende procedures bevatteln, zoals verificatie via zogenaamde zero knowledge proofs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven