Nieuws - Ethereum-miljardairs verminderen holdings om te staken.

Door Ted Maas

Ethereum-miljardairs verminderen holdings om te staken.

Ethereum (ETH)
Staking
Staking Rate: Uptrend zet door

On-chain gegevens zijn duidelijk: ETH walvis holdings worden lager. De reden? Steeds meer whales zetten hun Ethers in om te staken.

Een grafiek van Glassnode liet flink wat wenkbrauwen fronsen eerder deze maand. Waar gaat alle Ethereum naar toe? Het aantal grote wallets (1K ethers) wordt steeds kleiner. Het plaatje afkomstig van Glassnode maakt dingen duidelijk: het is geen verkoop, maar een gerichte herverdeling van activa.

Staking Rate: Uptrend zet door

Staking Rate: Uptrend zet door

Er is een enorme stijging te zien bij de staking rate van Ethereum. De stijging bereikte een nieuw record van bijna 24 procent in oktober. Deze ontwikkeling correleert opvallend sterk met de duidelijke daling van de holdings van grote ETH-investeerders. Naarmate meer en meer coins de exchanges en vermoedelijk de wallets van de walvissen verlaten, wordt er meer en meer Ether gestackt - een indicatie van de daadwerkelijke intentie. Men kiest overduidelijk voor het rendemenrt.

De Ether van de whales stroomt in het Ethereum ecosysteem, waar ze worden gebruikt in smart contracts van DeFi protocollen of staking providers zoals Lido Finance. Gegevens van Santiment laten ook zien dat Ethereum-miljardairs die 1.000.000 ETH of meer bezitten, ongeveer 32,3 procent van de totale hoeveelheid Ether in omloop bezitten. Ter vergelijking: een jaar geleden was deze waarde 29 procent. Het percentage bleef stijgen in oktober.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven