Nieuws - Ethereum Layer-2 TVL op recordhoogte

Door Luc Vesters

Ethereum Layer-2 TVL op recordhoogte

Ethereum (ETH)
Staking

Uit gegevens van L2Beat blijkt dat de Total Value Locked (TVL) in de Ethereum Layer 2-sector een recordhoogte heeft bereikt. In totaal is de totale waarde die is vergrendeld in Ethereum L2's de afgelopen zeven dagen met ongeveer 17 procent gestegen. Op het moment van schrijven staat de TVL op USD 47 miljard.

Met ongeveer USD 19 miljard staat Arbitrum op pole position, en het netwerk loopt ook voorop als het gaat om de aanzienlijke toename van het aantal gebruikers. Het wordt gevolgd door Optimism en Coinbase Base met respectievelijk USD 7,8 miljard en USD 6,9 miljard TVL.

De reden voor de sterke groei: airdrop speculatie en de over het algemeen gestage toename van netwerkactiviteit in de afgelopen maanden.

De all-time high kan echter ook worden toegekend aan de prijs van Ethereum: ETH is de afgelopen zeven dagen met 27 procent gestegen als gevolg van de goedkeuring van de ETF. Op het moment van schrijven wordt de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verhandeld tegen USD 3.900.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven