Nieuws - Ethereum lanceert met succes test upgrade

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ethereum lanceert met succes test upgrade

Ondanks de hindernissen konden de Ethereum-ontwikkelaars met succes een shadow fork lanceren. De update is bedoeld om de komende Shanghai Hard Fork te kunnen testen.

Gisteren kondigde Marius Van Der Wijden, softwareontwikkelaar bij de Ethereum Foundation, het succes van een schadow fork update aan. Een schadow fork is een kopie van de blockchain die wordt gebruikt om tests uit te voeren voordat het openbare testnetwerk wordt gecreëerd. De update werd met succes gelanceerd ondanks een paar kleine configuratieproblemen met de Geth-clients. In de tussentijd zijn de bugs verholpen, laat het team weten.

Het lanceren van slechte nodes is de volgende stap

De volgende stap is het lanceren van "slechte nodes", zowel op uitvoerings- als op consensusniveau. Deze knooppunten sturen foute blokken of netwerkberichten aan en proberen andere knooppunten zover te krijgen dat ze zich bij de foute blokken aansluiten," legt de ontwikkelaar uit. De vrijgave van het testnetwerk voor de upgrade van Shanghai is gepland voor eind februari.

16 miljoen Ethereum vergrendeld

Shanghai is bedoeld om Ethereum-gebruikers in staat te stellen hun nog vergrendelde staking beloningen op te nemen. Ongeveer 16 miljoen Ether - iets minder dan 27 miljard dollar - is momenteel vergrendeld op de Beacon Chain, volgens gegevens van Etherscan. Een aantal andere verbeteringen is uitgesteld voor de succesvolle uitvoering van de Shanghai Hard Fork. Deze omvatten optimalisaties voor de Ethereum Virtual Machine (EVM) en Layer 2-platforms (EIP-4844).

Sommige van de belangrijkste ontwikkelaars van de Ethereum Blockchain hebben hun bezorgdheid geuit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven