Nieuws - Ethereum Upgrade: Wordt Shanghai uitgesteld?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ethereum Upgrade: Wordt Shanghai uitgesteld?

Ethereum (ETH)
Ontwikkelingen
Ethereum Upgrade:, Wordt Shanghai uitgesteld?

Al in maart zou de Ethereum-update betalingen van staking beloningen moeten garanderen. Te vroeg, vinden sommige ontwikkelaars.

Met het nieuws over de lancering van het testnetwerk voor de komende Ethereum-update nam het enthousiasme binnen de gemeenschap toe. Volgens dit bericht zou "Shanghai" al in maart live zijn - en zouden er dus al uitbetalingen zijn. Enkele van de belangrijkste ontwikkelaars van de Ethereum blockchain hebben nu echter hun bezorgdheid geuit. Volgens hen is de update te vroeg gepland, wat ten koste zou gaan van de technische kwaliteit. In de recente online vergadering van de ontwikkelaars waarschuwden zij dan ook voor de mogelijke gevolgen in de toekomst. De ontwikkelingen van vandaag kunnen morgen de "gezondheid van Ethereum op lange termijn" beïnvloeden, zoals Micah Zoltu waarschuwde.

Gemeenschap zou te veel toegeven aan druk

Anderen klaagden dat de gemeenschap na de fusie te veel toegaf aan de druk van het publiek. Ze wilden investeerders niet zo lang laten wachten als op de grootste update van het netwerk tot nu toe, die vijf jaar duurde. Ondanks alle zorgen eindigde de ontwikkelaarsvergadering met een overweldigende meerderheid voor een eerdere lancering van de update in maart.

De tijdrovende technische ontwikkelingen waar de kernontwikkelaars om vragen, komen daarmee te vervallen. De gevolgen hiervan zijn nog onbekend, zo vertelde ontwikkelaar Matt Nelson aan Decrypt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven