Nieuws - Ethereum futures ETF's gelanceerd

Door Ted Maas

Ethereum futures ETF's gelanceerd

Ethereum (ETH)
ETF
Investeren
Ethereum futures ETF's gelanceerd

Na de koersstijging van gisteren is de euforie weggeëbd - de start van de Ethereum futures ETF's was teleurstellend. ETH heeft vier procent verloren tijdens de laatste 24 uur.

Twee jaar geleden zorgde de Bitcoin futures ETF’s voor een indrukwekkend handelsvolume op de dag van lancering. Het handelsvolume had een waarde van 1 miljard US dollar. Ethereum futures ETF's behaalden daarentegen net geen twee miljoen US dollar aan handelsvolume op de lanceringsdag. De ProShares Ether Strategy ETF (EETH) noteerde bijna 800.000 US dollar aan handelsvolume.

"Een vrij bescheiden volume voor de Ether futures ETF's, iets minder dan 2 miljoen US dollar - normaal voor een nieuwe ETF. Maar het is laag vergeleken met BITO (dat US$200 miljoen binnenhaalde in de eerste 15 minuten)," schrijft Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas.

Er wordt echter opgemerkt dat Ethereum en Bitcoin verschillende dynamieken en marktomstandigheden hebben. Net als bij de lancering van de Bitcoin futures ETF, zou de Ethereum ETF het begin kunnen zijn van een ‘bullish-fase’. De tijd zal het leren. Bekijk hier de actuele Ethereum koers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven