Nieuws - Ethereum beleggingsfondsen vergroten hun ETH posities

Door Luc Vesters

Ethereum beleggingsfondsen vergroten hun ETH posities

Ethereum (ETH)
ETF
Ethereum beleggingsfondsen vergroten hun ETH posities

Sinds half oktober zijn verschillende fondsen hun ETH-holdings weer aan het beleggen, volgens gegevens van Bytetree. Na een korte periode van uitstroom begin november volgde een hernieuwde stijging, die waarschijnlijk het gevolg is van de indiening van de ETF-aanvraag van BlackRock.

Ontwikkeling van de holdings van Etherfondsen (groen) versus de koers van Ether (blauw) in de afgelopen drie maanden Bron: Bytetree

Het is spannend om te observeren: Vooral Duitse fondsen investeren weer steeds meer in crypto en ETH, zoals blijkt uit gegevens van Coinshares. Met de instroom van de afgelopen vier weken wist Ethereum bijna alle uitstroom van dit jaar teniet te doen.

Dit zijn de grootste ETH fondsen

De Ethereum ETF is een nieuwkomer in de VS - maar elders is het allang gearriveerd in de traditionele sector, meestal in de vorm van Exchange Traded Products (ETP's). 21Shares uit Zwitserland heeft ongeveer 148.000 ETH voor haar klanten. Maar het vorige ETF-landschap is verspreid over verschillende, niche-aanbieders, zoals de volgende afbeelding laat zien. De behoefte aan een product van een gevestigde speler uit de VS wordt geïllustreerd door een vergelijking met ETHE, het Ethereum trustfonds van Grayscale. Met meer dan 3,1 miljoen ETHE heeft het Amerikaanse bedrijf veel meer in handen dan alle andere aanbieders samen.

Ethereum holdings van de grootste fondsen in één oogopslag. Bron: Bytetree
Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven