Nieuws - Ethereum aandelen smelten weg, dit zijn de gevolgen ervan
Door
Ethereum exchanges vervagen, terwijl het aantal inzetten toeneemt. Lees hier welke impact deze trends zouden kunnen hebben op de toekomst van ETH.
Hoewel zowel Bitcoin als Ethereum momenteel stagneren aan de prijskant, ontwikkelt vooral ETH achter de schermen op de blockchain zijn eigen trend. Recente gegevens laten een aanzienlijke daling zien van ETH-holdings op gecentraliseerde cryptobeurzen, terwijl tegelijkertijd het aantal Ether-stacks toeneemt. Beide ontwikkelingen kunnen een bullish effect hebben op de prijsontwikkeling van Ethereum op de lange termijn.
De hoeveelheid ingezette Ether heeft voor het eerst de grens van 21,7 miljoen overschreden. Tegelijkertijd daalt het aantal Ether op cryptobeurzen naar 17,8 miljoen ETH dit is een dieptepunt dat voor het laatst werd gezien in 2018. Beide trends hebben fundamentele effecten op de prijsdynamiek van ETH.
De daling van het aantal ETH-bezittingen op beurzen betekent dat er minder ETH beschikbaar is voor verkoop. Dit wordt geïllustreerd door de volgende grafiek van Glassnode: terwijl in februari 2020 nog ongeveer 30 procent van alle ETH in handen was van gecentraliseerde cryptobeurzen, is dat nu minder dan 15 procent.
Deze omstandigheid zou de prijs van ETH omhoog kunnen stuwen als de vraag gelijk blijft of blijft stijgen. Daarnaast zou de daling van Ethereum op de beurzen erop kunnen wijzen dat investeerders niet van plan zijn om hun Ether in de nabije toekomst te verkopen. Dit kan op zijn beurt een teken zijn van optimistisch sentiment onder beleggers en een positieve invloed hebben op de prijs van ETH.
Interessant genoeg gaat deze daling in exchange holdings hand in hand met een verhoogde activiteit in ETH staking. Sinds de introductie van de Shapella update in mei, is de hoeveelheid gestackte Ether gestegen van 19,3 miljoen naar meer dan 21,7 miljoen. Zoals de gegevens van CryptoQuant laten zien, betekent dit dat meer dan 18 procent van alle ETH nu wordt gestaked.
Toenemende deelname aan staking haalt meer ETH uit de markt, omdat gestackte Ether voor een bepaalde periode wordt vastgezet en niet onmiddellijk kan worden verkocht. Dit vermindert het beschikbare aanbod van ETH, wat een positief effect kan hebben op de prijs als de vraag constant blijft of toeneemt.
Bovendien kan een stijging van de inzet worden gezien als een teken van vertrouwen van investeerders in het ETH-netwerk. Dit zou andere investeerders kunnen aanmoedigen om ook Ethereum te kopen en in te zetten, wat de prijs extra onder druk zou kunnen zetten.
Samenvattend kan zowel een daling van de hoeveelheid Ether op gecentraliseerde exchanges als een stijging van de ETH staking rate gezien worden als bullish voor de prijs van Ethereum, omdat beide factoren kunnen helpen om het beschikbare aanbod van ETH te verminderen.
Hoewel de trends positief lijken, zijn ze op zichzelf niet genoeg om de ETH-prijs een boost te geven. Een lagere beschikbaarheid van Ethereum op exchanges en meer inzetten alleen zijn niet doorslaggevend voor de ontwikkeling van de ETH-prijs. Andere factoren zijn cruciaal. Deze omvatten marktdynamiek en regelgevende ontwikkelingen. Technologische vooruitgang in de Ethereum blockchain en macro-economische invloeden spelen ook een rol. Bovendien is de vraag naar Ether een cruciale factor. Hoewel het aanbod afneemt, kan de prijs alleen stijgen als de vraag gelijk blijft of toeneemt. Daarom is het essentieel om rekening te houden met deze aspecten bij het beoordelen van de toekomstige prijsontwikkeling van ETH.