Nieuws - ETF-instellingen hebben drie procent van alle BTC in handen

Door Luc Vesters

ETF-instellingen hebben drie procent van alle BTC in handen

Bitcoin (BTC)
ETF
ETF-instellingen hebben drie procent van alle BTC in handen

Volgens yCharts zijn er op dit moment 19,61 miljoen Bitcoin in omloop. Ongeveer 0,5 procent daarvan - in totaal 97.342 BTC - is in handen van de bewaarders van o.a. BlackRock en Fidelity, volgens gegevens van Flipside Crypto. Als je de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) toevoegt, zijn de spot ETF's goed voor iets minder dan drie procent van de huidige BTC in omloop.

Ondanks de sterke uitstroom heeft de GBTC ETF nog steeds een saldo van 482.590 BTC, zoals blijkt uit gegevens van Coinglass. BlackRock en Fidelity bezitten zelf geen Bitcoin. Negen van de elf ETF's - waaronder IBIT en GBTC - worden in bewaring gehouden door Coinbase.

Met ongeveer 189.150 BTC verdedigt MicroStrategy de eerste plaats onder beursgenoteerde bedrijven met Bitcoin-activa. Dit betekent dat het bedrijf van Michael Saylor iets minder dan één procent van alle bestaande BTC bezit.

Door het evenwichtige handelsvolume in de weken sinds de lancering van de ETF is de BTC-prijs nauwelijks gestegen. In een dagelijkse vergelijking is de toonaangevende cryptocurrency iets minder dan twee procent gestegen en wordt op het moment van schrijven verhandeld op USD 42.960.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven