Nieuws - Elon Musk zegt "nee" tegen crypto: er zal geen X-token komen

Door Ted Maas

Elon Musk zegt "nee" tegen crypto: er zal geen X-token komen

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Crypto-acceptatie
Musk zegt nee tegen crypto DOGE

Elon Musk houdt voet bij stuk. De baas van X (voorheen Twitter) blijft de geruchten ontkennen omtrent de lancering van zijn eigen X-token. De reden? Alle hordes rondom wet-en regelgeving.

Musk is duidelijk: “Het platform zal nooit een token lanceren". De verklaring was een reactie op de waarschuwing van een Twitter-gebruiker dat er meerdere scams circuleerde met de belofte van valse Twitter Coins. Al sinds Musk in 2022 Twitter overnam, doen geruchten de ronde over de integratie of lancering van een aparte token die het platform moet ondersteunen.

Elon Musk wil van X een superapp maken, zoals bijvoorbeeld WeChat in China. Het moet dus ook een betaal- en financieel platform worden. Musk zelf is een fan van cryptocurrencies. Bij Tesla bezat hij bijna 50.000 Bitcoin (het is nu iets meer dan 10.000). Hij pleitte herhaaldelijk voor Dogecoin als betaalmiddel. In 2023 verruilde hij zelfs het logo van Twitter, de blauwe vogel, een paar dagen voor de Dogememe.

De lancering van zijn eigen cryptocurrency zou gepaard gaan met grote risico's voor Elon Musk. Het zou mogelijk de financiële toezichthouder SEC naar de voordeur brengen. Facebook heeft ook zijn cryptocurrency-project Libra moeten sluiten vanwege zorgen over de regelgeving.

Zakelijk gezien zou het voor hem logischer zijn om een bestaande munt als betaalmiddel te introduceren, aldus de ondernemer.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven