Nieuws - Elon Musk kondigt zijn ontslag aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Elon Musk kondigt zijn ontslag aan

VS
Elon Musk
Elon Musk kondigt, zijn ontslag aan

Nadat een peiling op Twitter tegen hem uitviel, heeft Elon Musk nu zijn ontslag aangekondigd als CEO van Twitter.

Eerder deze week vroeg Tesla en Twitter CEO Elon Musk aan de gebruikers van het of hij zou moeten aftreden als Twitter CEO - en dat hij zich zou houden aan de resultaten. De peiling viel tegen voor Musk - de meerderheid stemde voor zijn ontslag. Nadat hij gisteren dreigde terug te komen, lijkt hij nu serieus te zijn. Hij schreef: "Ik treed af als CEO zodra ik iemand vind die dom genoeg is om de baan aan te nemen! Daarna leid ik gewoon de software en server teams."

Alleen betalende mogen voortaan nog maar stemmen

Eerder had een Twitteraar de gedurfde stelling in de kamer gegooid dat eigenlijk alleen betalende gebruikers (zij die 8 US dollar per maand uitgeven voor hun blauwe vinkje) het recht zouden moeten hebben om te stemmen - alleen zij hadden immers iets te verliezen. Musk gaf onmiddellijk toe: "Goed punt. Twitter zal dat veranderen." Of Elon Musk nu zijn post als baas wil verlaten omdat de Twittergemeenschap hem niet vertrouwt met de baan, of omdat zijn leiderschapsstijl ook vragen heeft opgeroepen over het management van zijn andere bedrijven, blijft voorlopig onduidelijk.

Zeker is dat Tesla ongeveer 20 procent van zijn aandelenkoers heeft verloren sinds zijn overname via Twitter, en dat grote aandeelhouders ook zijn ontslag eisen als chief executive van de e-automaker.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven