Nieuws - Elon Musk kondigt mogelijke adoptie van Dogecoin bij Tesla aan - DOGE reageert

Door Ted Maas

Elon Musk kondigt mogelijke adoptie van Dogecoin bij Tesla aan - DOGE reageert

Dogecoin (DOGE)
Koersupdate
Elon Musk

Je weet dat het een bull market is als een wankele mobiele telefoonvideo van Elon Musk de koers van DOGE laat pompen.

Tijdens een toespraak van de CEO van de Amerikaanse autofabrikant Tesla in de Giga Factory in Berlijn kwam Dogecoin (DOGE) ter sprake. Een toeschouwer vroeg wanneer het mogelijk zou zijn om zijn Tesla met Dogecoin te betalen.

Musk beantwoordde de vraag met een glimlach: "Ik denk dat we het op een gegeven moment moeten toestaan." En vervolgde: "Dogecoin to the moon"!

Elon Musk beschouwt DOGE als de "cryptocurrency van de kleine man", zoals de rijkste man ter wereld uitlegt in de video. Dat is Musk zijn reden waarom hij Dogecoin steunt. De ondernemer heeft in het verleden al eens zijn opwachting gemaakt met bizarre marketingcampagnes voor de memecoin. In april 2023 veranderde Musk het Twitter-logo (toen nog een blauwe vogel) in het Dogecoin-embleem. De prijs pompte explodeerde gigantisch op dat moment.

De waarde van memecoins explodeert regelmatig in bull-cycli zoals de huidige. Kleine triggers zijn soms genoeg, zoals het vage nieuws over een mogelijke Doge-integratie bij Tesla. DOGE is 9 procent gestegen in de afgelopen 24 uur.

Ondanks bullish nieuws is de afstand tot de all-time high van USD 0,73 nog steeds gigantisch. De tiende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is 74 procent verwijderd van zijn all-time high. Memecoins worden beschouwd als een lucratieve investering vanwege droomprestaties in het verleden. Let altijd wel op, want de waarde is echter het resultaat van speculatie en investeringen zijn altijd riskant.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven