Nieuws - El Salvador wil Bitcoin-ambassade in Texas

Door Luc Vesters

El Salvador wil Bitcoin-ambassade in Texas

Bitcoin (BTC)
VS
Crypto-acceptatie
El Salvador wil Bitcoin-ambassade in Texas

El Salvador is van plan een "Bitcoin-ambassade" te openen in Texas, aldus de Amerikaanse ambassadeur van het land, Milena Mayorga, op Twitter.

Om precies te zijn: "Ik heb een ontmoeting gehad met de adjunct-secretaris van de regering van Texas, Joe Esparza. We hebben gesproken over de opening van de tweede Bitcoin-ambassade en de uitbreiding van commerciële en economische wisselprojecten. In 2022 hadden El Salvador en de staat Texas een commerciële handel van 1,2 miljard dollar," vervolgde de verklaring.

Vorig jaar lanceerde El Salvador al een soortgelijk initiatief om het gebruik van cryptocurrencies in Zwitserland te ondersteunen. Onlangs nam de regering een wet aan die de weg vrijmaakte voor Bitcoinobligaties om 1 miljard dollar naar het Centraal-Amerikaanse land te spoelen. President Bukele is van plan de helft van het geld te gebruiken om Bitcoin te kopen en de andere helft om Bitcoin-gerelateerde infrastructuurprojecten te financieren. El Salvador, een land met iets meer dan 6 miljoen inwoners, bezit momenteel 2.381 BTC, volgens BitcoinTreasuries. Texas is een van de meest cryptovriendelijke staten in de VS.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven