Nieuws - El Salvador lanceert volgsite voor Bitcoin-bezit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

El Salvador lanceert volgsite voor Bitcoin-bezit

Bitcoin (BTC)
Ontwikkelingen
El Salvador lanceert volgsite voor Bitcoin-bezit

De "één Bitcoin per dag-strategie" van El Salvador kan nu live gevolgd worden op het internet. Saldo van aankopen tot nu toe: 57 miljoen dollar plus.

De regering van El Salvador heeft een 'proof-of-reserves'-website gepubliceerd om haar eigen Bitcoin-bezit te volgen.

Op bitcoin.gob.sv kunnen gebruikers de BTC-instroom van de overheid en on-chain gegevens van de Bitcoin blockchain live volgen.

Uit de gegevens blijkt dat het land momenteel 5.748 BTC bezit ter waarde van 360 miljoen US dollar. Het kocht vorige maand ook 31 Bitcoin voor een totaal van 1,94 miljoen US dollar.

Onder leiding van de huidige president, Nayib Bukele, koopt het land momenteel één BTC per dag. Volgens de portfolio tracking website van Nayib Bukele is de gemiddelde aankoopprijs 43.097 dollar. Dit betekent dat de investeringen van het land 57,4 miljoen dollar waard zijn.

2021 verklaarde Bitcoin in september 2021 tot wettig betaalmiddel in het land. En wordt daarom beschouwd als een Bitcoin-pionier van de staat. Hoewel de adoptie onder burgers nog steeds achterblijft, lijkt de weddenschap te lonen, in ieder geval voor de overheid.

Naast El Salvador behoren ook Paraguay en Argentinië tot de cryptovriendelijke landen in Zuid-Amerika. In dat laatste land is het staatsenergiebedrijf YPF onlangs een samenwerking aangegaan met Genesis Digital Assets (GDA) om een Bitcoin-miningfaciliteit te lanceren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven