Nieuws - Eilandgroep Palau start stablecoin-test met Ripple-Ledger

Door Ted Maas

Eilandgroep Palau start stablecoin-test met Ripple-Ledger

Ripple (XRP)
Crypto-acceptatie
CBDC
Eilandgroep Palau start stablecoin-test met Ripple-Ledger

In het westen van de Stille Oceaan zet een eilandengroep in op Ripple-technologie om zijn geldsysteem te digitaliseren. Met behulp van een XRP-grootboek bouwt Palau zijn eigen stablecoin.

De Republiek Palau en Ripple zijn een proefproject voor stablecoin gestart. Het bedrijf achter de XRP coin legt dit uit in een persbericht. Volgens de verklaring bestaat de samenwerking al sinds 2021 en dient deze om potentiële use cases te onderzoeken, waaronder bijvoorbeeld het opstarten van een US dollar-ondersteunde Palau Stablecoin (PSC).

Ripple rolt het pilotprogramma in fases uit. 200 Palau overheidsmedewerkers en lokale handelaren maken deel uit van de eerste fase, aldus Ripple zelf. Hiervoor gebruikt de archipel in de westelijke Stille Oceaan het CBDC-platform van Ripple, een end-to-end oplossing voor centrale banken om hun eigen digitale coin uit te geven. 1:1 reserves in USDC en USDT dienen als onderpand voor de PSC stablecoin. Het Ministerie van Financiën van Paulau is verantwoordelijk voor het toezicht op het systeem, voegt het toe.

"Door onze munteenheid te digitaliseren, hopen we onze economie, overheidsprocessen en financiële transacties te verbeteren en op deze manier onze burgers innovatiever maken," zei de president van Palau.

De eilandengroep is niet het eerste land dat vertrouwt op de technologie van Ripple om zijn valutasysteem te digitaliseren. Ook Montenegro wil zijn financiële systeem verbeteren met een eigen stablecoin. Afgezien van het stablecoin-initiatief scoorde Ripple deze maand ook een belangrijk succes in de rechtszaak tegen de Amerikaanse effectentoezichthouder SEC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven