Nieuws - Eerste crypto-startup krijgt vergunning onder SEC-regulering

Door Ted Maas

Eerste crypto-startup krijgt vergunning onder SEC-regulering

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
SEC Prometheum Ember Capital

Een crypto-startup heeft zijn eerste licentie ontvangen onder de nieuwe Securities and Exchange Commission (SEC) wet- en regelgeving. Er zit één enkel addertje onder het gras: Bitcoin.

Het in New York gevestigde Prometheum Ember Capital zegt dat deze licentie het mogelijk maakt om digitale activa namens particuliere en institutionele klanten te bewaren.  Om de licentie te verkrijgen, moeten bedrijven aan bepaalde vereisten voldoen en mogen ze alleen effecten van digitale activa aanhouden. Crypto-activa zoals Bitcoin, die geen effecten zijn, zijn hiervan uitgesloten, zeggen ze.

Volgens de CFTC en chef Rostin Benham is Bitcoin een commodity en dus valt het daarom niet onder het toezicht van de SEC. Aan het opstellen van de verordening (het zien van BTC als commodity werd volgens SEC-functionarissen al een flinke tijd aan gewerkt. De nieuwe regels zijn bedoeld om de "veiligheidseisen" in de cryptomarkt verder uit te bereiden.

Toezichthouders treden momenteel op tegen cryptobedrijven in de VS. Het valt nog te bezien of deze vergunning de aanhoudenden rechtzaken zal stoppen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven