Nieuws - Een miljard dollar voor Web3

Door Ted Maas

Een miljard dollar voor Web3

Web 3.0
De Venom Foundation web3

De Venom Foundation, gevestigd in Abu Dhabi, is van plan ongeveer een miljard US dollar te investeren in verschillende Web3-toepassingen met haar onlangs gelanceerde Venom Ventures Fund. Dit maakte het bedrijf bekend via Twitter.

Het fonds wil innovatieve protocollen, Web3, dApps, DeFi, bankdiensten en GameFi ondersteunen. Volgens de website bestaat het managementteam van Venom Ventures uit voormalig BlackRock-manager Peter Knez en investeerder Mustafa Kheriba.

Venom zou startkapitaal toekennen aan projecten die op grote schaal kunnen worden ingevoerd. Hierbij willen ze voorang geven aan duurzame ondernemingen met vooruitzichten op winstgevendheid op korte termijn, zegt de Commissie.

"Venom Ventures zal met projecten werken aan tokenlanceringsstrategieën, tokenomics en marketingcampagnes, en er tegelijkertijd voor zorgen dat de projecten voldoen aan de noodzakelijke licentie- en regelgevingsvereisten". Wanneer en welke Web3-bedrijven van de geldinjectie zullen profiteren, valt nog te bezien. Terwijl Web3 en de blockchain-economie veel bijval vinden in het Midden-Oosten, debatteert de Duitse Bondsdag over de bestaansreden van de technologie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven