Nieuws - BMW geeft vol gas in Web3

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BMW geeft vol gas in Web3

Web 3.0
Crypto-acceptatie
NFT
Metaverse

BMW schakelt over op NFT's en Metaverse. De autofabrikant heeft in de VS octrooien aangevraagd om hun eigen merkrechten te beschermen.

BMW bereidt zich voor op de sprong naar Web3. In de VS heeft de Duitse autofabrikant NFT- en Metaverse-octrooien aangevraagd om zijn eigen merk te beschermen. De toepassingen hebben met name betrekking op downloadbare multimediabestanden, maar ook op virtuele kledingstukken die worden geauthenticeerd door "niet-fungibele tokens". Ook BMW liet zijn logo in de virtuele ruimte beschermen.

De autofabrikant had al geëxperimenteerd met zijn eigen NFT collectie op de OpenSea marktplaats. De octrooiaanvragen suggereren nu een verdergaande verbintenis. BMW is niet de enige autofabrikant die Web3 omarmd. Ook Hyundai, de Amerikaanse reus Ford en Mercedes-Benz hebben octrooien aangevraagd voor NFT's en de Metaverse. Alfa Romeo gaat nog verder. In het komende "Tonale"-model installeert de Italiaanse autofabrikant een NFT-functie die moet helpen tegen fraude met de snelheidsmeter. De race om de Web3 is echter nog maar net begonnen.

Bedrijven en bekende mensen zien de metaverse steeds vaker als een nieuwe manier om hun merk te promoten. Zo ging Paris Hilton eerder al een samenwerking aan met The Sandbox.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven