Nieuws - Een eeuwenoude Ethereum-wallet verplaatst plotseling 7.000 ETH

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Een eeuwenoude Ethereum-wallet verplaatst plotseling 7.000 ETH

Een eeuwenoude Ethereum-wallet verplaatst plotseling 7.000 ETH

Maar liefst 7.000 ETH ter waarde van 24 miljoen dollar: dat heeft een Ethereum-wallet naar Kraken overgebracht. Wat zit hierachter?

Een sluimerende Ethereum-wallet wordt plotseling weer actief. Deze is al betrokken sinds de ICO in 2015, toen een hele Ether-coin voor een bescheiden bedrag van $0,311 kon worden gekocht. Nu verplaatst het enorme hoeveelheden ETH.

De verplaatsing van BTC of ETH uit zeer oude wallets wekt vaak de nieuwsgierigheid van de crypto-community. Eén ding is duidelijk: de transactie ter waarde van ongeveer $24 miljoen is naar een adres van de crypto-beurs Kraken gegaan.

Waarschijnlijk wil de onbekende grote ETH-investeerder profiteren van de recente stijging van de koers door winst te nemen. Op dit moment handelt ETH voor $3.470, wat een koersstijging van 47% sinds het begin van het jaar betekent.

Eerder bleef de Ethereum-ICO-deelnemer 209 dagen lang volledig stil. Ondanks de mogelijke verkoop blijft hij nog steeds een indrukwekkende voorraad van 40.000 ETH behouden, momenteel ter waarde van ongeveer $140 miljoen. Oorspronkelijk had hij bij de ICO zelfs 254.900 ETH verworven, die hem in totaal slechts $79.200 kostten. Dus in dollartermen heeft hij een ongelooflijk rendement van 1.115.600% behaald.

De Ethereum-community is opgewonden over de omvang van de transactie, maar ook over de marktimplicaties die hieruit kunnen voortvloeien. Grote ETH-bewegingen van vroege investeerders kunnen de prijsdynamiek en marktvolatiliteit beïnvloeden.

Onlangs dook een andere Ethereum-wallet na negen jaar weer op. Deze verplaatste 8.518 ETH ter waarde van $32 miljoen, ook naar de crypto-beurs Kraken. Historisch gezien worden transacties van deze omvang vaak gezien als een negatief teken.

Toch zijn er tegelijkertijd positieve signalen: op dit moment neemt de schaarste aan Ethereum op crypto-beurzen steeds meer toe.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven